Jdi na obsah Jdi na menu

Príspevky

31. 10. 2006

Do tejto rubriky nám môžete posielať Vaše príspevky.

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

bobky

( bobky, 30. 11. 2006 12:38)

za komančov sa brali bobule ty debko ne teraz
to vie každý čo to trepes sonyboj
máš ešte staré zásobyčo si predával Kratochvílovej a spol a chceš sa ich zbavit
daj adresu kúpim nech som chlap možno pred hrobem ale chlab to je ono sonyboj

doping

(Handl, 30. 11. 2006 11:36)

Slovenská atletika určite nie je v prdeli preto, že naši atléti nedopujú. Ale tomu ty asi nerozumieš, pretože to vidíš príliš jednostranne.
A, nehnevaj sa ,ale spôsob tvojho vyjadrovania sa mi nezdá vhodný na reagovanie. Takže končim......

Strata času, Sonny

(atlet, 30. 11. 2006 9:53)

Sonny, ty si poloboh alebo čo? Vyzerá to, ako by si zjedol všetku múdrosť sveta. Ak chceš pomôcť sme tu. Prídi, dáme ti príležitosť. Ale podľa mňa si len nejaký dealer. Svedčí o tom aj komunikácia, akú predvádzaš. Zatiaľ si rozhodne pod moju úroveň. A toto je aj moja prvá a posledná reakcia na tie tvoje keci. Veľa šťastia niekde inde! Tam ti možno naletia...

presne to som cakal...

(sonny, 30. 11. 2006 8:51)

Kratochvilova brala anbolicke steroidy a je smiesne to nejak ospravedlnovat, je pravda ze bola aj geneticky talen ktory by aj bez dopingi isiel hore. Handl ty si pre mna presne ten typ komunistickeho trenera akych stretavam v najpocetnejsom mnozstve. ziadne vedomosti o vyzive o inych sposoboch trenovania a zvysovania vykonu. doping je svinstvo povie len zasrany amater ktory nema ponatia o tom ako to cele funguje. ano som teoretik co sa tyka atletiky ale viem ze v dopingovych aferach nijka nezaostava ako sport.neskusil si este porozmyslat preco to tak je? aha ano, je to svinstvo. nemas ponatia o fungovani hormonov v tele nevies ani ich funkcie o com som presvedceny.cierno-biele videnie : doping je zly..doping je svinstvo. ano nieje to prirodzene ale vsetky vrcholove vykony su dnes robene na zaklade vysoko sofistykovynch dopingovych metod o ktorych sa ti ani nesnivalo. samozrejme ze je nutne k tomu pripocitat neskutocnu drinu atletov a geneticke danosti a zivotosprava vseobecne. svojim predoslym prispevkom si mi len potvrdil ako hlboko v prdeli sa atletika na Slovensku nachadza. dakujem za objasnenie...

Ahoj atleti a atletky.

(Sečkář Josef, 29. 11. 2006 23:18)

Trénovali jste dnes všichni poctivě?Pokud ano,tak je dobře.Možná se Vás zítra optá někdo jiný.Škoda však dne,kdybyste to měli odfláknout.

Stagnácia

(Handl Vladimír, 29. 11. 2006 16:24)

Pán Sečkář zdravím Vás. som rád, že ste sa zapojili do debaty. Plne s Vami súhlasím,Vy ste praktik, ktorý už má niečo za sebou no a dotyčný dopisovateľ Sonny sa mi javí ako teoretik, ktorý tomu možno teoreticky rozumie. Ale dostať sa na špičkovú svetovú úroveň je taká ťažká vec, ktorú my asi tu nevyriešime. A hlavne ide o to, aby klub, ako napríklad náš fungoval čo najlepšie, aby naši atléti mali z atletiky radosť a potom možno raz od nás niekto vyletí na vrchol a my budeme žiariť spokojnosťou. Ale to už čiastočne žiarime teraz, pretože i v našich skromných podmienkach máme výsledky, ktoré nás napĺňajú hrdosťou. A o tom by šport mal byť. O radosti. A nie o peniazoch, medajlách, dopingu a podobných svinstvách. Tiež,keď som aktívne pretekal mi k vrcholu chýbal malý krôčik a nespravil som ho, lebo som mal svoju hrdosť a doteraz som na to pyšný. A i mojich zverencov vediem podobnou poctivou cestou. Možno je to naivné, ale čo už? Aj nás naivných je treba, aby mohli vyniknúť vlci.
Lúčimsa s pozdravom dovidenia /a nie dozvlčenia/

Stagnace

(Sečkář Josef, 29. 11. 2006 15:19)

Pokud můžu ze své trenérské praxe k tomuto problému něco říct,vždy zhruba po 4-5 ti letech se stagnace dostaví.Z různých důvodů,růstové,existenční,stereotyp,sociální problémy a vnitřní pocit a aktivita závodníka je otupělá.Chce to vydržet tento zlom,abyste to nemuseli zdůvodňovat,že je obvyklé po 3-5ti letech měnit trenéra.Jak Glesková,tak Kratochvílová,když se podíváte na jejich výkonnostní růst prošly i obdobím dvouroční stagnace a pak to šlo zas nahoru.Chce to o tom mezi závodníkem a trenérem mluvit a hlavně z toho nedělat tragédii.Někdy k tomu pomůžou i dovolené podpůrné preparáty,úprava životosprávy atd.

a o to ide...

(sonny, 29. 11. 2006 10:38)

ano je to urcite uspech ked atlet vydrzi do dospeleho veku a mysli to z ateltikou vazne. ono to je podstata kazdeho sportu a vychovy mladeze. polemika zacina byt vtedy ked sa atlet /rozne sportove odvetvie/ najde z nicoho nic v zone stagnacie a na tom som aj apeloval. castokrat sa na slovenskej sportovej scene stretavam z faktom ze pokial to ide prirodzenym vyvinom tak sportove vysledky rastu. rastie aj clovek vyvija sa tak to ide. ked dospeje prichadza stagnacia co nieje nic nenormalne,ale rozdiel medzi vrcholovymi sportovcami je ten ze to vedia prekonat. volou, vedomostami,zmenou treningu,zmenou jedalnicka a samozrejme aj podpornymi prostriedkami ci uz legalnymi alebo nelegalnymi. akurat v tomto case viem o jednej sportovkyni ktotra trpi velko stagnaciou a jej trener nema ani potuchy ako dalej. a kde je rozdiel? rozdiel medzi svetovym a slovenskym sportom je ze vo svetovom maju info a vyuzivaju aj nelegalne praktiky co u nas je samozrejme tiez ,ale vela sportovcov nema ani sajnu o dopingu co povazujem za vacsiu hrozbu ako nieco brat, pretoze nevedomost je este horsia.-vlastna ale nie osobna skusenost. nanabadam nikoho na doping, len poukazujem na urcite fakty z ktorymi sa stretavam dennodenne.

Doplňuji ještě jednou následující.

(Sečkář Josef, 28. 11. 2006 23:47)

Nějak jsem v tuto dobu špatně klikl.Před chvílí jsem se vrátil od rána z trenérské práce.Ráno basket Gambrinus ženy,protože zítra hrajeme euroligu z Gdyní.Pak jeden atletický trénink dopoledne.V 15hodin další do 17hodin.Pak jednání s politiky po volbách,aby podporovali atletiku.Maily a telefony atd.I toto je práce trenérů a k tomu mají rodiny.Ne všechny manželky to chápou.A nedej bože,když je někde pohledného trenéra i pohledná atletka.To se doma pak ženskost ukáže v plné kráse.Vás je více a trenér jeden.Mnohé věci nemusíte vytahovat,zbytečně to jitří vztahy.Mějte se rádi a věřte,že to s Vámi trenéři většinou myslí dobře.Já jsem se taky díky tomu prosadil ve 2.lize fotbalu,1.NL v atletice,chytal jsem v hokeji 2.ligu.Měl medailistku na ME v hale na 200m žen v r.1996.A nakonec dostal čestný diplomMOV od Samaranche za práci s mládeží a za vztah ke sportu.A teď dělám to,co mně baví.A budu dělat s láskou až do smrti.Pamatujte,trenéři zůstávají,ale závodníci většinou odchází.Tak ať Vás odchází od sportu co nejméně.

Doplňuji následující.

(Sečkář Josef, 28. 11. 2006 23:37)

Láska a vztah ke sportu.

(Sečkář Josef, 28. 11. 2006 23:27)

Přátelé,abych se nevykecával moc,čtu Vaše příspěvky a chtěl bych říct jednu věc.Ne všichni můžou být hvězdy.Já jsem taky nebyl.Vyrostl jsem od narození v děcáku až do 14 let.To jsem se vrátil domů a hned po nástupu do školy jsem běžel kros.I mezi holkama jsem z celé školy doběhl 46! Myslel jsem,že umřu.V tom momentě za mnou přišel sedmdesátník učitel Hejč a řekl.Chlapče ,nechceš za mnou chodit do kroužku atletiky ve škole?Já mu řekl,pane učiteli,ale já na to nemám,vidíte,jak jsem dopadl.On,že když budu trénovat,budu dobrej,ale musím chtít.Tak jsem začal chodit a po 14-ti dnech mě poslal na Přebor Brna v krosu.Po malém okruhu jsem doběhl opět poslední,stáhl číslo a že se na to můžu vy....Učitel se zeptal.Josef,ty to vzdáváš?To mně zarazilo,zvedl jsem číslo a řekl ne.A doběhl jsem a ještě předběhl 6 závodníků.Začal poctivě trénovat a dával si ještě něco navíc.Hrál i fotbal a hokej,jezdil na kole.V Brně bylo v té době i MS na silnici.A tak jsem jel dopoledne na atletické závody,odpoledne 40km na kole s kamošem.Odehráli zápas a na kole stíhačku domů.Nakonec odjeli jeden okruh na trati MS a kdo dojel druhý k baráku,dělal 100kliků.U babičky na venkově jsme každou sobotu dělali závody v lese.Běhali 60m,házeli diskem který se odrážel od stromů,když ses netrefil do výseče,tak Tě to málem přizabilo.Skákali o tyči,že jsme nahrnuli bodliny,krumpáčem vykopali díru jako truhlík,uřezali čerstvou břízku,ta byla jak laminát,na strom zatloukli po 10cm hřebíky a skákali o tyči.Jeden z nás s náma 14 dní nezávodil,protože byl na vojenské škole a nechtěli ho pustit.A kdy ž dojel,vzal si starou tyč-břízku a ta se mu zlomila a on zahučel po hubě do bodlin.Tak jsme ho zahrabali bodlinama a šli na oběd.Paní Hlásenská se nás ptala,jestli jsme neviděli Merka.Správně patří Mirka,ale u nás se někdy tak mluví.My,že ano,ale že spí v lese.Tak jsme dostali pár facek, i s paní Hlásenskou šli pro něj.Spal,protože měl otřes mozku a navíc byl poštípanej od mravenců,kteří tam měli mraveniště.Tak to je jeden z mála mých příběhů ze začátků.A nakonec jsem zůstal u sportu doteď.Kdysi jsem si řekl,že to musím jednou tomu sportu a jeho myšlence vrátit,až nechám závodní činnosti.Protože mně dostal tzv.ze dna.A tak Vám přeji,abyste si ke sportu vybudovali vztah,který ve vás zůstane a budete moci trénovat další sportovce až skončíte se závoděním.Protože čas se nezastaví a ať děláte co chcete,bniologické hodiny tikají Vám pomaleji,ale nám trenérům rychleji.Ať nás všechny sport baví,to Vám ze srdce přeji.Na špatné věci zapomínejte,na pěkné se těšte.

Chování a přístup.

(Sečkář Josef, 28. 11. 2006 23:02)

Ještě jsem Vám chtěl říct od srdce,že Váš příjezd na závody zanechává u nás mnohých emotivní zážitky.Připadá nám,že Vy jste takové hodné a milé holky.A to je vedle některých namistrovaných češek/moravanek/mnohdy patrné.Važte si rodičů a Vás samotných,že jste takové.Máme Vás všechny rádi.

Blahopřeji a děkuji.

(Sečkář Josef, 28. 11. 2006 22:57)

Děkuji Vám všem za trpělivou práci a spolupráci.Rád bych poděkoval trenérům Filipovi a Handlovi a závodnicím Holé,Štukové,Ďuricové a Šimkové za Vaše výsledky.Udělali jste letos kus poctivé atletické práce.Děkuji Vám a těším se na další spolupráci nadále.

reakcia

(Handl, 28. 11. 2006 17:22)

Vo veľa veciach s Vami súhlasím, ale aby ste mali dobrého atléta potrebujete len jedno:aby vydržal trénovať i po dovŕšení osemnástich rokov. Takže ho nesmiete zodrať, trénovať len jednofázovo,bez podporných prostriedkov a bez výrazných úspechov. Ak toto všetko vydrží, potom nastupuje druhá fáza, ktorú spomínate i vy. My sme sa zatiaľ po 15 ich rokoch trvania AC sem nedostali. Ale dúfame, že sa tam raz dostaneme. Zatiať sme na dobrej ceste. Bohužiaľ, taká je realita v slovenskej a trúfam si povedať, že aj v českej atletike. My sa snažíme ísť inou cestou, namáhavejšou ale určite efektívnejšou.

sonny50@azet.sk

(sonny, 28. 11. 2006 12:57)

kontaktuju ma viacery sportovci zo SR, najcastejsie cez maily a stretavam sa tam hlavne z velkou nevedomostou ktoru im nemozno zazlievat pretoze aj ich treneri boli rovnako vychovavany. zmena je len na nich ci su hladny po informaciach a ci su ochotny si ich zohnat.

zaujimave...

(sonny, 28. 11. 2006 8:24)

aj mna toto tvrdenie prekvapilo, pretoze neregistrujem ziadne vyraznejsie uspechy a to svedci o urcitom info nedostatku, pretoze verim ze talenty sa najdu vsade aj ked Slovensko nieje zrovna nejaka liahen,ale tvrdenie ze vrcholova slov. atletika pracuje z najnovsimi infi sa mi zda trosku pritiahnute za vlasy. pracujem v inom sportovom obore a viem ze som nakontaktovany na ludi doma aj v zahranici ktory su fakt spicka vo vsetkych smeroch. tu si clovek nevystaci zo zakladnymi info. viem ze vela resp. vacsina trenerov nema ani sajnu aky je rozdiel medzi muzom a zenou sportovcom a ako zvysovat u nich vykon vzhladom na rozslisne hormonalne rozlozenie co je smerodajne. z mojho pohladu je to bieda v oblasti vedomosti.bol by som rad keby v atelike to bolo inak... skoda len tych talentov,lebo keby mali kvalitnych "guru" trenerov tak su inde. nechcem sa tu nukat,to je len nazor.

zivotosprava

(oto, 27. 11. 2006 22:03)

ked ste takí frajeri, prečo je tá slovenská atletika v prdeli? asi niečo konkrétne neviete? Frázy frázy frázy

Životospráva

(/rac/, 27. 11. 2006 20:57)

Súhlasím, že otázka životosprávy je veľmi dôležitá. Vrcholová slovenská atletika pracuje s najnovšími informáciami spojené s posilňovaním ako takým a s aplikovaním rozličných doplnkov výživy v súčinnosti so športovým tréningom. Všetko závisí od výkonnostnej úrovne pretekárov, ich (športového) veku, odbornej pripravenosti trénerov a v neposlednej rade od financií.

logo

(/rac/, 27. 11. 2006 20:48)

Pôvodné logo nascanujeme v najbližších dňoch a budete ho mať príležitosť porovnať s tým, ktoré je vo vašich predstavách.

zivotospráva

(sonny, 27. 11. 2006 15:32)

zaujimalo by ma aka je situacia v slovenskej atletike
co sa tyka vyzivy, trenigov v posilovni a doplnkovej vyzivy. je niekto kto vam v tychto veciach radi , alebo to robite "na kolene"?. tymto 3 aspektom pripisujem velku dolezitost a preto ma to zaujima. dakujem


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158

následující »